Du är här: Hem / På gården

På gården

Här på gården tänker vi på djuren. Våra stallar bygger på modern teknik och god miljö för både hönsens och äggens bästa. Här kan frigående höns värpa ägg med högre kvalitet samtidigt som de har friheten att röra sig på ett naturligt sätt.

I ”Trädet” kan hönsen hoppa omkring i de olika nivåerna och få träning, vatten och foder. På natten sover de på sittpinnarna vilket är ett naturligt beteende. ”Trädet” har även gödselband som automatiskt transporterar ut gödseln ur stallarna. Det skapar en bra miljö och gör att vi inte behöver medicinera våra djur för att hålla dem friska. Friskare höns och fräschare ägg med andra ord.

Utbyggnad av äggpakeriet och installation av ny packmaskin


Klöverbersgården investerar med stöd från Jordbruksverket en utbyggnad av det befintliga pakeriet för att klara av framtida kapacitet. Lokalproducerade produkter är ett segment som tar mer och mer plats i butikshyllan. Klöverbergsgården säljer idag ägg i hela Norrland.

Som ett steg i den ökade efterfrågan på lokala ägg investerar vi i början av 2019 i en ny paketeringsmakin med kapacitet  för 60 000 ägg/tim.

 

 EU_flagga


Hygieniseringsanläggningen

En av våra mest spännande utvecklingsprojekt är en hygieniseringsanläggning för hönsgödsel. Investeringen görs med stöd från Jordbruksverket. Processen kommer ta tillvara alla vår gödsel för vidare förädling hos matjordsproducent.

 

EU_flagga